Shirley (2020)

În filmul Shirley (2020) online subtitrat, autorul american Shirley Jackson (Elisabeth Moss) a obținut recunoașterea literară cu romanul său The Lottery – Loteria. Dar cu succesul a apărut o presiune criptantă pentru a crea o lucrare de o magnitudine egală sau mai mare. Atunci când un student local de colegiu dispare în același timp în care un cuplu de doamne se mută temporar se mută în casa ei, Jackson își găsește muza în timp ce aspiră să scrie o capodoperă.

Ceea ce este deosebit de interesant despre filmul Shirley este că regizorul Josephine Decker nu spune o narație simplă. Povestea ei se dezleagă ca paginile unei cărți și nu ești sigur dacă poți avea încredere în imaginile afișate.

Cinematografia este buna, umplut în verde și auriu cu un filtru oprimat metaforic. Cadrul poveștii face ca Jackson să urmărească detaliile unei tinere dispărute pentru a se transforma în ceea ce va deveni The Hangsaman. Jackson este o persoană atât de intrigantă: dezordonată, complicată, agorafob, feministă care prospera sub degetul mare al unui soț care o controlează.


Regia: Josephine Decker
Actori: Elisabeth Moss, Odessa Young, Michael Stuhlbarg
An: 2020
Gen: Biografie, Drama, Thriller
IMDB: 6.2